رعایت چند نکته در عکاسی دیجیتال :
*چرخش افقی دوربین (Panning)
حرکت دوربین از پهلو را Pan یا چرخش افقی دوربین می نامند. پس اگر از شما خواسته شد به سمت راست Pan کنید، شما به آرامی و یکنواخت دوربین سمت راست، افقی می چرخانید.
*حرکت عمودی دوربین (Tilting)
حرکت عمودی دوربین، هنگامی است که شما سر دوربین را بالا یا پایین می برید. این حرکت را با احتیاط و هدفمند انجام دهید تا تماشاگر را از خود بی خود نکنید.
* نمای وضوح کشی یا تصحیح وضوح (Pull – Focus Shot)
برای نمای Pull-Focus نیاز خواهید داشت که فاصله را دستی تنظیم کنید اما این نما برای افزودن تأکید در تصاویر، بسیار عالی هستند. با به کارگیری تنظیم دستی فاصله، شما می توانید پیش زمینه را محو (خارج از فوکوس) کنید و آن گاه توجه تماشاچیان به میانه یا پس زمینه معطوف شو. یا برعکس پس زمینه را محو کنید تا برای جذابیت پیش زمینه تأکید داشته باشید.
*بُرش پرشی (Jump Cuts)
برش های پرشی نمونه درخشانی است از این که، شمار قوانین سفت و سخت فیلم سازی واقعاً زیاد نیست. از نگاه سنتی، بُرش پرشی مانند اشتباه فیلم ساز دیده می شد، جایی که صحنه، یکنواخت و آرام با آن چه به دنبالش می آید، پیش نمی رود.
* پرش نخست (Jump1)
نخستین نمای شما بازیگر را نشان می دهد، که به سوی دوربین می آید. بازیگر حدود 6 متر از شما فاصله دارد.
*پرش دوم (Jump2)
بازیگر به سوی شما می آید در حالی که از او فیلم می گیرید، اما شما تمام مسیری را که او به سوی شما می آید را فیلم نمی گیرید. به جای آن تنها چند ثانیه را ضبط می کنید.
*پرش سوم (Jump3)
در نمای بعدی، بازیگر به گونه ای معجزه آسا به فاصله 5.5 متری، جسته است. این به دلیل آن است که وقتی شما فیلم برداری را نگه داشتید، او همچنان به دوربین نزدیک می شد. اکنون بازیگر تقریباً بالای سر دوربین است. به نظر می رسد که او در مدت کوتاهی فاصله ای طولانی را پریده است. شما ندانسته برش پرشی خلق کرده اید.
* نوآور باشید (Be Creative)
پرش خنده آور بازیگر یک اشتباه بود، اما اگر می خواستید داستان خنده آوری از آب درآورید، چه؟ اکنون برش پرشی شما می تواند آگاهانه باشد و شما قوانین تصویربرداری را به روش دلخواه، می شکنید چون نوآورانه است!
* فضای بازیگر (Lead Room)
Lead room، فضایی است که در پیش موضوع یا بازیگر، خالی می گذارید تا در ادامه حرکتش به آن جا برود. دوست ما گام بر می دارد و از راست به درون نما می آید، از چپ، از نمای ما بیرون می رود. باید مسیر حرکت و فضای در پیش او در طول فیلمبرداری باز و خالی باشد.
*نمای دوربین متحرک (Tracking)
نمای متحرک، نمایی است که شما با دوربین به گونه ای موضوع خود را دنبال می کنید که آن را در قاب تصویر خود همچنان داشته باشید. در این تلاش نباید بگذارید موضوع شما (شخص، خودرو، …) از قاب تصویر شما بیرون رود.
* طراحی نماها (Plan a Shot)
هنگامی که دوربین دارید، الزاماً نباید تنها دکمه ضبط آن را بفشارید. بکوشید زمانی را هم برای اندیشیدن به آن چه می خواهید ضبط کنید و چگونگی انجام آن کنار بگذارید. به بیان دیگر نماهای خود را گام به گام طراحی کنید.
*بیازمایید (Test Run)
ضرری ندارد که پیش از ضبط نمای اصلی، آن چه را که می خواهید فیلم بگیرید را آزمایش کنید. می توانید بی آن که دکمه ی ضبط را بزنید، نماهایی را که در نظر دارید، تمرین کنید.
* ترکیب بندی (Composition)
ترکیب بندی یکی از عناصر کلیدی است که در پشت هر فیلم خوش منظری نهفته است. اگر شما چند فن سودمند درباره ی ترکیب بندی تصویر بیاموزید، از تصاویر معمولی و پیش پا افتاده خود تصاویری جذاب به دست می آورید.
* قانون سه گانه (Rule of Third)
دانستن قانون تقسیمات سه گانه، ضروری است. تصور کنید، تصویر شما با دو خط موازی افقی و عمودی به گونه ای مساوی تقسیم شود (9 مستطیل). برای ایجاد تعادل در کشمکش عناصر بصری در نمای خود، بکوشید موضوع یا عنصر بصری خود را در محل برخورد خطوط جای دهید. یا آنکه دست کم، موضوع یا عنصر تصویری بر روی این خطوط که به نسبت 1.3 و 2.3 تقسیم شده اند، جای گیرند.
دیدگاهتان را بنویسید