فرصت های شغلی برای کاربران کامپیوتر :
فرصتهای شغلی علوم کامپیوتر بسته به مقاطع تحصیلی متفاوت هستند، بعنوان مثال فارغ التحصیلان دارای مدرک کاردانی اغلب به عنوان متخصصان پشتیبانی کامپیوتر یا توسعه دهندگان وب فعالیت میکنند در حالیکه مدرک لیسانس درهای بسیاری را برای مشاغل علوم رایانه مانند توسعه نرم افزار، مدیریت پایگاه داده و برنامه نویسی برای افراد باز میکند. همچنین برای شرکت در تحقیقات و پژوهشهای علمی و اطلاعاتی انتظار میرود که متقاضیان حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد باشند.
برای شناخت مشاغل برتر در حوزه علوم کامپیوتر با ما همراه باشید تا آنها را بصورت کامل و باذکر جزئیات به شما معرفی کنیم تا بهترین فرصتهای موجود را شناسایی و انتخاب کنید.
توسعه دهنده نرم افزار
یک توسعه دهنده نرم افزار، با بررسی نیاز کاربر نرمافزاری را طراحی و تولید میکند که قابلیت اجرا بر روی سیستمهای مختلف را داشته و با سایر برنامههای موجود بر روی سیستم سازگار باشد. برخی برنامههای کاربردی جدید برای استفاده از موبایل یا دسکتاپ توسعه داده میشوند، در حالی که برخی دیگر سیستم عاملهای زیربنایی را میسازند. توسعهدهندگان نرم افزار با برنامه نویسان کامپیوتری همکاری نزدیکی داشته و در طی مراحل مختلف سعی در بهینهسازی نرمافزار و محبوبیت آن میان کاربران دارند.
- مهارت تخصصی : توسعه دهندگان نرمافزار به تسلط قوی بر روی زبانهای برنامه نویسی از جمله ASP.NET ، Java Script ، C# و Python نیازمندند. موارد گفته شده جزو زبانهای برنامه نویسی مهم برای توسعه دهندگان نرمافزار هستند اما مهندسین مشتاق میتوانند بسته به شغل، صنعت و تخصصی که آن را دنبال میکنند در زبانهای دیگر نیز مهارت لازم را کسب کنند.
- مهارت فردی : توسعه دهندگان نرمافزار باید بتوانند با دیگر افراد، تعامل سازنده و روحیه کار تیمی داشته باشند، به جزئیات فکر کنند و از عهده حل مسائل پیچیده به خوبی برآیند.
- وظایف روزانه : به طور خلاصه، مسئولیتهای یک توسعه دهنده نرمافزار بسته به عواملی مانند تخصص و سطح تجربه آنها و صنعتی که در آن کار میکنند متفاوت است. به عنوان مثال، توسعه دهندگان ارشد نرمافزار بعنوان رهبران پروژه میتوانند بر عملکرد کارمندان نظارت داشته و با مدیریت زمان و بودجه، پروژه را مطابق با برنامه ریزی پیش ببرند. وظایف معمول روزانه برای یک توسعه دهنده نرمافزار شامل آزمایش برنامههای جدید، تجزیه و تحلیل رفتار کاربر و ایجاد مدلهایی برای برنامههای جدید است.
مهندس سخت افزار
مهندسین سخت افزار و یا معماری کامپیوتر قطعات و تجهیزات جدید کامپیوتر را طراحی و توسعه میدهند و بر ساخت و نصب سیستمهای کامپیوتری و محصولات مرتبط نظارت دارند. آنها اغلب بر روی نیازهای سخت افزاری موجود در صنعت کامپیوتر تمرکز دارند و راهحلهایی برای ارتقاء قطعات رایانهها، خودروها و سایر فناوریهای وابسته ارائه میکنند. همچنین تست و آزمایش سخت افزارها و تعیین نوع ورودی آنها در مراحل ساخت بهعهده مهندسان سختافزار است.
مهندس رایانش ابری
یک مهندس ابر (Cloud Engineering) یک متخصص حوزه فناوری اطلاعات است که مسئولیت هر گونه وظایف فنی مرتبط با رایانش ابری، از جمله طراحی، برنامه ریزی، مدیریت، نگهداری و پشتیبانی را بر عهده دارد. مهندسان ابر میتوانند نقشهای خاصتری داشته باشند که شامل معماری ابری (طراحی راه حلهای ابری برای سازمانها)، توسعه (کد نویسی برای ابر) و مدیریت (کار با شبکههای ابری) میباشد.
فناوری ابری در سالهای اخیر بسیار گسترش یافته بطوریکه در زندگی روزمرهمان نیز بدون آن که آگاه باشیم در حال استفاده از این فناوری هستیم. تماشای تلویزیون یا گوش دادن به موسیقی در سرویسهای پخش مورد علاقهتان، استفاده از یک پلتفرم ایمیل آنلاین یا پشتیبانگیری از تصاویر تلفن خود در اینترنت تنها بخشی از کاربرد فناوری رایانش ابر در زندگی شما هستند. اما کاربرد این فناوری در شرکتهای تجاری و سازمانهای بزرگ در قالب ذخیرهسازی و پشتیبانگیری دادههاست و حتی میتوان بروزرسانی نرمافزارها را به گونهای ارائه کرد که مشتریان بتوانند از دستگاههای مختلف به اطلاعات خود دسترسی داشته باشند. مهندسان رایانش ابری، طراحیهای خود را بر اساس نیازهای مصرفکننده و تقاضاهای تکنولوژیکی و در عین حال ارتقاء و بهبود شبکه و سیستمهای موجود انجام میدهند.
- مهارت تخصصی : تسلط به سیستم عامل Linux، مدیریت پایگاه داده و دانش مربوط به مفاهیم MySQL و Hadoop، مهارت کافی در زبانهای برنامهنویسی مانند python، Java، SQL، Ruby و PHP، آشنایی با مفاهیم مجازی سازی و XML (زبان نشانه گذاری)، SOAP(پروتکل دسترسی به اشیاء)، UDDI (توصیفات، کشف و یکپارچه سازی جهانی) و چارچوبها و شیوههای DevOps
- مهارت فردی : مهندسان در زمینههای فنی مانند محاسبات ابری و شبکه نیز بر مهارتهای تفکر انتقادی و تحلیلی خود برای حل مشکلات محاسباتی، ایجاد راه حلهای قابل اجرا و کاهش خطرات امنیتی تکیه میکنند. داشتن مهارتهای ارتباطی به منظور همکاری با کارکنان و اعضای تیم و دستیابی به اهداف و تکمیل پروژههای رایانش ابری برای یک مهندس ابر امری ضروری است. به عنوان یک مهندس ابر، مهم است که تواناییهای خود را به عنوان یک رهبر توسعه دهید، زیرا احتمالاً مسئولیتهایی را بر عهده میگیرید که به مهارتهای شما در این زمینه نیاز دارد.
- وظایف روزانه : نقش یک مهندس ابر بسته به شرکتی که در آن کار میکند نسبتاً متفاوت به نظر میرسد. اما به طور کلی وظایف روزانه یک مهندس ابر ممکن است شامل : کمک به سازمانها برای انتقال سیستمهای کامپیوتری خود به فضای ابری، پیکربندی اجزای زیرساخت ابری مانند شبکه و خدمات امنیتی، ایجاد برنامهها و پایگاههای دادهای که در فضای ابری کار میکنند، نظارت بر خدمات مدیریت ابر و ذخیرهسازی دادهها
دیدگاهتان را بنویسید