نکات مهم عکاسی
بدنبال نور خوب باشید.
نور، مهم ترین جنبه ی عکاسی است. اولین کاری که موقع عکاسی انجام می دهید، توجه به نور است. هیچ فرقی نمی کند که سوژه شما چیست یا در کجا هستید. نور شما می تواند یک لامپ، نورپنجره، نور مستقیم خورشید یا حتی یک نور بازتاب شده از یک شیشه باشد. بعنوان مثال وقتی می خواهید از دوست خود عکس بگیرید، دقت کنید که نور از بالای سر او نتابد، زیرا باعث تاریک شدن چهره و ایجاد یک حالت وحشتناک می شود. به او بگویید چند قدم عقب تر برود تا نور به چهره اش بتابد. اما اگر واقعا نور ضعیف است باید ازفلش دوربین خود استفاده کنید.
نکته دیگر در این رابطه این هست که اجازه ندهید سوژه شما پشت به نور باشد مگر اینکه بخواهید عکس سیلوئت بگیرید و به آنها بگویید که کمی رو به نور بچرخند. مثلا تصاویر زیر را ببینید. تفاوت پشت به نور بودن، چرخیدن نیمرخ به سمت نور، کم بودن نور و … (روی هر عکس کلیک کنید تا بزرگ شود):
دقت کنید که اگر زمان تنظیم مثلث نورگیری را ندارید، تنظیمات دوربین را روی حالت اتوماتیک قرار دهید. در دوربین های جدید این کار به خوبی انجام می شود.
- حواستان باشد که چه زمانی فلش بزنید یا چه زمانی نزنید.
تنها و تنها در حالتی از فلش گوشی استفاده کنید که هیچ نور دیگری نباشد! همیشه حالت پیش فرض فلش گوشی خود را بر روی خاموش قرار دهید چون نور فلش باعث غیرطبیعی شدن رنگ ها می شود حتی در گوشی های جدید.
- حواستان به ISO باشد.
ایزو یا حساسیت به نور دوربین، از هر نوع تنظیمات دیگری در دوربین مهم تر است. در واقع این آپشن تعیین می کند که حساسیت دوربین به نور چقدر باشد. به طور خلاصه، هر محیطی که تاریک تر است، باید ISO بالاتری به دوربین خود بدهید و برعکس. مثلا در روزهای آفتابی، ایزو مناسب 100 هست. محیط های تاریک باید از 400 به بالا باشد.
- حتما از فوکوس دوربین استفاده کنید.
مثلا بالاترین تصویر موجود در همین صفحه را ببینید، عکاس، موقع عکاسی روی دست خود و گوشی خود فوکوس کرده، این کار باعث شده تا محیط اطراف تارتر و محو تر شود و تمرکز عکس روی موضوع اصلی یعنی دست و گوشی باشد.
- ترکیب بندی عکس را فراموش نکنید.
ترکیب بندی عکس موضوع پیچیده ای است اما بطور خلاصه: اگر از یک فرد عکس می گیرید و محیط پشت سرش هم زیباست، سعی کنید فرد مورد نظر در گوشه عکس قرار گیرد و دو سوم عکس محیط اطراف در گوشه دیگر بیفتد (همان قانون سه تایی). یا اینکه از عکس های متقارن بگیرید. یا رنگ های تصویر متعادل باشند (نه اینکه 90 درصد عکس، رنگ زرد باشد یا …). مثلا وقتی می خواهید از یک زنبور در حال نشستن روی گل عکس بگیرید، باید زنبور هم به اندازه گل یا زمینه در عکس، خود را نشان دهد.
- حتما از effect یا ویرایش عکس بعد از عکس گرفتن استفاده کنید.
برنامه های زیادی برای ویرایش عکس وجود دارد ولی از برنامه های گوشی موبایل استفاده نکنید! حتما از برنامه های کامپیوتری که قدرت پردازش فوق العاده بالاتری دارند برای ویرایش عکس های خود استفاده کنید. پیشنهاد ما و همه عکاسان حرفه ای، فتوشاپ است.
- حتما از Shutter speed استفاده کنید.
از دستکاری کردن سرعت شاتر نترسید. در محیط های کم نور یا عکاسی شبانه، سرعت شاتر را روی 4 ثانیه تنظیم کنید و تفاوت عکس ها را ببینید (مثلا دنباله نورهای اتومبیل ها در شب یا ثبت دنباله یک چرخ و فلک). در این حالت و با همین سرعت شاتر، از گروهی از انسان ها که در حال حرکت هستند یا یک دوچرخه در حال عبور یا اتومبیل های خیابان عکس بگیرید. نکته مهم اینجا این است که وقتی سرعت شاتر را از 3 ثانیه بیشتر می کنید، حتما باید دوربین شما ثابت باشد که عکس تار نشود
- تا می توانید عکاسی کنید و اشتباه کنید.
تا زمانی که بارها و بارها اشتباه نکنید، نمی توانید عکاس ماهری شوید. از هر اشتباهی درس بگیرید. به عکس هایی که گرفته اید به دقت نگاه کنید و ببینید چه چیزی کم یا زیاد دارند یا اینکه آیا می توانستید از زاویه بهتری عکس بگیرید؟
- موقعی که از دریچه دوربین نگاه می کنید هر دو چشم خود را باز نگه دارید.
این باعث ایجاد چند مزیت می شود. وقتی عکاسی پرتره انجام می دهید، این موضوع باعث می شود که سوژه شما ارتباط بهتری با دوربین برقرار کند. ضمن اینکه وقتی یک چشم شما بیرون از فریم دوربین باز باشد، می توانید جاهای خارج از فریم را هم ببینید تا چیزی را از دست ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید