چگونه در شب بهتر عکاسی کنیم؟
عکاسی با دوربین در شب : ثبت یک عکس استاندارد و تکنیکی در عکاسی با دوربین در شب آسان نیست؛ به ویژه برای عکاسان تازهکاری که به تنظیمات اتوماتیک دوربینشان اتکاء بیشتری دارند. در طول روز فراوانی نور به ما کمک میکند که عکس هایی شارپ (Sharp) و همچنین دارای نوردهی مناسب بدست آوریم، اما در عکاسی شب، عکاس باید با ذهنیت جدید و مطابق با شرایط نوردهی در شب مشغول به عکاسی شود.
این مقاله تلاش دارد تا بصورت خلاصه به چند نکته و ترفند کاربردی اشاره نماید؛ تا به کمک آنها عکس های بهتری در شب داشته باشید.
از سه پایه استفاده کنید
عکاسی با دوربین در شب بدون سه پایه قابل تصور نیست. حتی با برخورداری از لنزهای سریع و سنسورهای تصویری با کارایی بالا هم، شما برای گرفتن عکس هایی رضایت بخش در شب، با چالش مواجه هستید. وجود سه پایه در عکاسی شب موجب میگردد تا شما بتوانید تا مرزی نزدیک به بینهایت، تنظیمات سرعت شاتر خود را تغییر دهید.
نوردهی طولانی این امکان را به دوربین شما میدهد تا از صحنهی مورد نظرتان تصویری با نور مناسب ثبت کند. هر زمان که به امکان گرفتن عکاسی در شب، حتی شک هم داشتید، سه پایهتان را بردارید. خوشبختانه این روزها سه پایههایی با وزن پایین و دارای کیف قابل حمل در بازار موجود است.
عکاسی در ساعات آبی را فراموش نکنید
ساعات آبی زمانی است میان غروب آفتاب و تاریکی کامل که معمولا حدود 45 دقیقه طول میکشد. در این زمان، نور محیط با شتاب از پُرنوری به سمت تاریکی کامل در تغییر است. این 45 دقیقه زمانی است طلایی برای گرفتن عکسهایی که، در کنار چراغهای چشمک زن شهر میتوان آخرین تابشهای آفتاب را نیز به تصویر کشید.
در طول روز نورهای مصنوعی در مقابل نوردهی خورشید، تار و کم نور، عکاسی میشوند. در طول شب هم تنها المانهای قابل مشاهده، نورهای مصنوعی و اجرام آسمانی هستند. اما در ساعات آبی تعادلی در نور وجود دارد که به عکاس امکان ثبت همزمان درخشش نورهای مصنوعی و ثبت واضح سایر المانهای تصویر را میدهد.
در عکاسی با دوربین در شب از تنظیمات دستی بجای اتوماتیک استفاده کنید
دوربین های دیجیتالی مدرن از تکنولوژی انباشته شدهاند، تا عکاس بهترین تصاویر ممکن را با کمترین زحمت ممکن بدست آورد. اما در هر صورت به یاد داشته باشید؛ نورسنج دیجیتالی برای محاسبه نوردهی در شرایط معمول، طراحی گردیده است. منظور از شرایط معمول، نور روز یا نور مصنوعی کافی و مناسب است.
متاسفانه نورسنجها در زمانیکه نور روز وجود ندارد، عملکردی مطابق با آنچه ما انتظار داریم، ندارند. بنابراین در اکثر عکاسیهای شب ، تنظیمات نوردهی را بصورت دستی تنظیم نمایید؛ به نتایج نورسنج توجهی نکنید و تنها هیستوگرام (Histogram) نورپردازی دوربینتان برایتان اهمیت داشته باشد.
تنظیمات White Balance ( تعادل رنگ سفید ) را بصورت دستی انجام دهید
در عکاسی با دوربین در شب ، رنگ سنج دوربین شما هم، همچون نورسنجتان قابل اتکا نیست. بطور مثال اگر در تصویرتان یک منبع نور مصنوعی پُر نور وجود داشته باشد، دوربینتان بصورت اتوماتیک تنظیمات White Balance را مطابق با نوری که از آن منبع دریافت میکند، تنظیم خواهد کرد؛ که این امر به علت آنکه منبع مورد نظر تنها منبع نور موجود در صحنه نیست، موجب بهم ریختگی رنگ در عکس نهایی خواهد شد. راهکار این موضوع هم همچون قبل، تنظیم دستی این متغیر است.
در دوربین های نیکون (Nikon) ، من معمولا تنظیم White Balance را بر روی حالت تیره و ابری (Cloudy) میگذارم. البته که این موضوع تا حدی به صحنهی عکاسی و نور موجود مربوط است و تصویر نهایی احتمالا نیاز به ویرایش خواهد داشت.
از فوکوس دستی استفاده کنید
زمانیکه صحبت از فوکوس، در عکاسی شب باشد؛ دیگر تفاوتی نمیکند که از دوربین های (DSLR) یا دوربین های بدون آینه (Mirrorless) استفاده میکنید.
در هر دوی این سری دوربینها ، فوکوس اتوماتیک برای تشخیص وضعیت سوژه و کنتراست تصویر، کاملا بر نوری که از لنز عبور میکند تکیه دارد؛ تا بتواند فوکوس مناسب و درست را انتخاب نماید.
در عکاسی شب، نور کافی برای سیستم فوکوس اتوماتیک جهت رسیدن به نتیجهی مطلوب وجود ندارد. به ویژه اگر از لنزهای سرعت پایین استفاده میکنید ( لنزی با کمترین مقدار گشودگی دیافراگم ) در نتیجه بهتر است لنز خود را بصورت دستی فوکوس نمایید. راهکار دیگری هم برای این موضوع وجود دارد و آن اینکه در طول روز فوکوس نهایی خود را انجام دهید و تا شب برای عکاسی صبر کنید.
حرف آخر
با این حال که عکاسی شب چالش برانگیز است، اما تمامی این مشکلات را با آگاهی از محدودیتهای دوربین خودتان میتوانید پشت سر بگذارید. عکاسی با نور کم، نیازمند تنظیمات دستی است. شما میبایست زمان بیشتری را صرف تنظیم سه پایه، فوکوس و White Balance نمایید و همچنین چند عکس تستی برای یافتن بهترین تنظیمات نوردهی بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید