کار مدیر فیلمبرداری در طول پیش تولید چیست؟
مدیر فیلمبرداری در طول پیش تولید، زمان زیادی را صرف تصور و ایده پردازی برای ظاهر بصری فیلم می کند.
طوفان فکری:مدیر فیلمبرداری همکاری تنگاتنگ و دقیقی با کارگردان، طراح تولید و بقیه سرپرستان دپارتمان های هنری فیلم دارد تا برای ظاهر و احساس فیلم ایده پردازی کنند.در این مرحله، فیلمبردار سوالاتی از این قبیل مطرح می کند : لحن فیلم چگونه است؟ پالت رنگی فیلم چگونه است؟ چه فیلم هایی الهام بخش ظاهر این فیلم هستند؟ به چه جلوه های بصری نیاز داریم؟کارگردانان و فیلمبرداران اغلب در این مرحله با استفاده از مود برد یا لوک بوک در هر بخش از این مرحله مشارکت می کنند.
جستجو و بررسی لوکیشن :در این مرحله مدیر فیلمبرداری، سرپرست لوکیشن یا مسئول جستجو و بررسی لوکیشن را همراهی میکند تا لوکیشن های مناسب برای فیلمبرداری را پیدا کنند .مدیر فیلمبرداری لوکیشن ها را از منظر وجود نور طبیعی (یا کمبود آن)، فضا و چیدمانش و از نظر هماهنگی با ظاهر بصری فیلم مذکور بررسی می کند.
گردآوری تجهیزات دوربین :مدیر فیلمبرداری لیستی از تجهیزات مورد نیاز (شامل دوربین ها، لنزها، فیلترها و فیلم خام) را برای اجاره یا خرید به مجری طرح تحویل می دهد.
تشکیل تیم عوامل:خیلی از مدیران فیلمبرداری طی کار بر روی پروژه های مختلف ، تیمی از عوامل تشکیل میدهند که میتوانند به آن ها اعتماد کنند و دیگر اکثرا با همان گروه دوربین و نورپردازی از فیلمی به فیلم دیگر همکاری می کنند. در این مسیر برای استخدام افراد و تکمیل تیم عوامل دوربین با مجری طرح نیز همکاری می کنند .
مهمترین افرادی که بیشترین تعامل را با مدیر فیلمبرداری دارند عبارتند از :
اپراتور دوربین که کار با دوربین را برعهده دارد
در فیلمهایی که بودجه کمتری دارند ، مدیر فیلمبرداری ممکن است همان اپراتور دوربین هم باشد. مدیر فیلمبرداری نماها را ترکیب بندی میکند و به اپراتور دوربین نشان می دهد که چگونه دوربین را برای گرفتن فلان نما نگه دارد و چگونه آن را حرکت دهد.
اپراتور استدیکم که سیستم استدیکم را راه اندازی می کند (اگر استدیکم جزو تجهیزات باشد )
استدیکم لرزش دوربین حین حرکت را حذف میکند و تصاویر بسیار نرم و بدون لرزشی ثبت میکند . مدیر فیلمبرداری ترکیب بندی نما را انجام میدهد و اپراتور استدیکم با کنترل سیستم استدیکم نما را با دید مدیر فیلمبرداری تطبیق میدهد .
دستیار اول و دوم تصویربردار
دستیار اول تصویربردار ، که”وضوحکِش یا فوکوس کش” هم نام دارد . چون وظیفه اصلی آنها این است که اطمینان حاصل کنند از هر سوژه یا کنش ، با فوکوس واضح فیلمبرداری می شود.
وقتی یک بازیگر به سمت دوربین میآید یا از آن دور میشود، آن ها لنز دوربین را فوکوس کرده و مجدداً فوکوسش را میکشند .
آنها همچنین وظیفه دارند دوربین را در ابتدای روز فیلمبرداری سرهم کنند و مطمئن میشوند که در پایان روز هم همه چیز درست سر جای خود قرار میگیرد.
دستیار دوم تصویربردار که با عنوان “کلاکت زن” هم شناخته میشود .آنها هر برداشت جدید را روی کلاکت مشخص می کنند. این به تدوینگر اجازه می دهد صدا را با تصویر سینک ( همگام سازی صدا و تصویر ) کند.
آنها همچنین با دستیار اول تصویربردار همکاری می کنند تا محل قرارگیری بازیگران در طول تمرین را روی زمین مشخص کنند.این کار به دستیار اول تصویربردار کمک می کند تا بداند چه زمانی باید فوکوس را تغییر دهد.
گفر ، که بر نورپردازی و برق صحنه فیلمبرداری نظارت دارد
مدیر فیلمبرداری طراحی کلی نورپردازی را انجام میدهد و سپس اجرا و تحقق آن تصویر ذهنی را به گفر و تیمش واگذار میکند.
سرپرست تیم گریپ
سرپرست تیم گریپ که دوربین و تجهیزات نورپردازی را نگهداری می کند و دالی، جرثقیل ها و سایر تجهیزات غیر الکتریکی را به راه میاندازد .
مدیرفیلمبرداری تصویر ذهنی و ایده هایش را طراحی میکند ، آن را به سرپرست تیم گریپ منتقل می کند، و سرپرست تیم گریپ (و تیمش ) هر کاری را که لازم است انجام می دهند (یعنی مثلا دالی را راه اندازی می کنند یا تجهیزات نورپردازی لازم را در اختیار گفر قرار می دهند) تا تصویر ذهنی مدیرفیلمبرداری را به واقعیت تبدیل کنند.
دیدگاهتان را بنویسید