دوربین عکاسی دیجیتال چطور کار میکند؟
ساختار دوربین عکاسی دیجیتال ساده نیست و شناخت آن با پیچیدگیهایی همراه است اما به شکل کلی ما در این ساختار با دو مورد مهم روبرو هستیم،نور و سطح حساس به نور.
دوربین برای ثبت عکس نیاز به نور دارد،بدون وجود نور عکسی وجود ندارد همانطور چشم ما بدون وجود نور چیزی نمیبیند.نور بعد از ورود به دوربین به سطحی حساس به نور برخورد میکند که در دوربینهای دیجیتال سنسور نامیده میشود،سنسور نور ورودی را دریافت کرده و در نهایت آن را تبدیل به عکس میکند دوربین دیجیتال از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که در این مقاله سعی داریم تا با این قسمتها آشنا شویم
انواع دوربینهای عکاسی دیجیتال
دوربینهای عکاسی دیجیتال در انواع مختلف به بازار عرضه میشوند تا نیاز کاربران مختلف را پاسخ دهند اما ساختار این دوربینها به صورت کلی یکسان است.در تمام دوربینهای عکاسی اجزایی مانند بدنه دوربین،پردازنده،لنز،سنسور یا حسگر و …. وجود دارد.
بدنه دوربین عکاسی یا Body
در ساختار دوربین عکاسی دیجیتال، بدنه اتاقکی است که اجزای مختلف دوربین در داخل آن قرار گرفته است.بر اساس نوع دوربین اندازه بدنه متفاوت است معمولا دوربینهای حرفهای بدنهای بزرگتر از دوربینهای سطح پایین دارند.
سنسور دوربین عکاسی چیست؟
سنسور قلب هر دوربین دیجیتال است. درست همانطور که شبکیه چشم انسان نور را جذب می کند و آن را به تکانه های عصبی تبدیل می کند که مغز می تواند تفسیر کند، حسگر نور را می گیرد و آن را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کند و پس از آن توسط پردازنده برای تشکیل یک تصویر دیجیتال پردازش می شود.
ابعاد سنسور دوربین عکاسی
دوربینها بر اساس اندازه سنسور طبقهبندی میشوند.در دوربینهای قطع کوچک که اغلب عکاسان دنیا آز آن استفاده میکنند دو قطع سنسور رایج است،سنسور کراپ فریم و سنسور فول فریم.اندازه سنسور در دوربین با واحد میلیمتر سنجیده میشود.ابعاد سنسورهای کراپ 16*24 میلیمتر و ابعاد سنسورهای فول24*36 میلیمتر است.به طور کلی سنسورهای بزرگتر نور بیشتری را دریافت میکنند و کیفیت بالاتری دارند
پردازنده دوربین عکاسی
نقش پردازنده در ساختار دوربین عکاسی دیجیتال؛پردازش اطلاعات سنسور و تبدیل آن به تصویر نهایی است.پردازنده نقش مهمی در سرعت و عملکرد یک دوربین عکاسی دارد.
پرده شاتر
پرده شاتر یک پرده متحرک است که جلوی سنسور قرار گرفته تا مانع از برخورد دائمی نور به سنسور شود.در دوربینهای دیجیتال پرده شاتر میتواند مکانیکی یا الکترونیکی باشد.عملکرد پرده شاتر چیزی شبیه به پلک انسان است که با بسته شدن مانع از رسیدن نور به چشم میشود.به عبارت دیگر پرده شاتر مدت زمان دریافت نور توسط سنسور را مشخص میکند که به آن سرعت شاتر گفته میشود.
نورسنج دوربین عکاسی
نورسنج دوربین عکاسی ابزاری است که برای اندازه میزان نور استفاده میشود.نورسنجی فرآیندی است که در آن نورسنج بر اساس دو متغیر یعنی نوری که از طریق لنز وارد میشود و تنظیمات مثلث نوردهی مقدار نور ورودی را اندازهگیری میکند و نتیجه را بر روی نمودار نورسنجی نمایش میدهد. نورسنجی که در ساختار دوربین عکاسی دیجیتال قرار گرفته از نوع نورسنج انعکاسی است که نور منعکس شده از سوژه را اندازه گیری میکند به همین دلیل ممکن در شرایط خاصی با خطا همراه باشد
دکمه شاتر
فشار دادن دکمه شاتر باعث شروع فرآیند ثبت عکس در دوربین میشود.به زبان ساده با فشار دادن دکمه شاتر پرده شاتر باز شده و اجازه برخورد نور به سنسور داده میشود.محل قرارگیری این دکمه به طور معمول در جلوی دوربین است
دکمه مدهای نوردهی
دکمه چرخان مدهای نوردهی در ساختار همه دوربینهای عکاسی دیجیتال وجود دارد.با چرخاندن این دکمه میتوان حالت نوردهی دوربین را مشخص کرد،عکاسان حرفهای معمولا از مدهایی مانند M,A,S,P استفاده میکنند اما دوربینها اغلب مدهای دیگری مانند مد تمام خودکار،عکاسی پرتره،عکاسی منظره،عکاسی ماکرو و … را نیز ارائه میدهند.هر کدام از این مدها میتوانند ویژگیهای خاصی را در اختیار عکاس قرار دهند و عکاسان بر اساس نیاز خود مد یا حالت مورد نظرشان را انتخاب میکنند
منظرهیاب (View Finder)
منظرهیاب یا ویزور،چشمی روی دوربین است که شما آن را نزدیک چشم خود می گیرید تا به شما امکان دهد آنچه را که در حال عکاسی است ببینید.
منظرهیاب نوری
یک منظره یاب نوری در دوربین DSLR با عبور نور از لنز و تابش از آینه بازتابی و منشور دوربین شما کار می کند.
منظرهیاب الکترونیکی
منظره یاب دیجیتال یا الکترونیکی یک نمای واقعی از چیزی است که سنسور تصویربرداری دوربین می بیند. منظره یاب های الکترونیکی ممکن است برای دوربین های کامپکت و بدون آینه نصب شوند و اساساً دقیقاً همان چیزی هستند که صفحه نمایش LCD Live View نشان می دهد.
کفشک دوربین عکاسی (Hot Shoe)
کفشک در ساختار دوربین عکاسی دیجیتال نقش اتصال دهنده ابزارهای خارجی مانند فلاش اکسترنال،رادیو تریگر،ریموت کنترل را دارد.به وسیله اتصال ابزارهای خارجی از طریق کفشک،دوربین ابزار را شناسایی کرده و امکان استفاده از امکانات آن را در اختیار عکاس قرار میدهد.
فلاش پاپ آپ
در ساختار اغلب دوربینهای عکاسی دیجیتال یک فلاش پاپ آپ وجود دارد.استفاده از این فلاش توسط عکاسان حرفهای توصیه نمیشود به همین دلیل در بیشتر دوربینهای فول فریم چیزی به عنوان فلاش پاپ آپ وجود ندارد،اما به هر حال در بعضی شرایط نور فلاش پاپ آپ میتواند راهگشا باشد.
صفحه نمایش دوربین عکاسی دیجیتال
در ساختار دوربین عکاسی دیجیتال به طور قطع یک صفحه نمایش وجود دارد.این صفحه نمایش دو عملکرد مهم دارد:بازپخش عکس ثبت شده و نمایش تصویر پیش رو در حالت نمای زنده یا Live View به جهت سهولت در کادربندی.
وایت بالانس یا تراز سفیدی
دکمه وایت بالانس یا WB بر روی بدنه تمام دوربینهای عکاسی دیجیتال حرفهای وجود دارد و نقش آن در ساختار دوربین دیجیتال تنظیم تراز سفیدی و رسیدن به تعادل رنگ است.
کارت حافظه
کارت حافظه مقصد نهایی عکسها در دوربین است،تصاویر ثبت شده بر روی سنسور پس از پردازش بر روی کارت حافظه ذخیره میشوند.حجم و سرعت انتقال اطلاعات دو فاکتور مهم در یک کارت حافظه هستند که عکاسان بر اساس نیاز خود گزینه مناسب را تهیه میکنند،برخی از دوربینهای عکاسی حرفهای دو درگاه کارت حافظه را عرضه میکنند اما اغلب دوربینها تنها یک درگاه دارند.
لنز دوربین عکاسی دیجیتال
لنز یک استوانه است که حاوی مجموعهای از عدسی هاست،نقش لنز در ساختار دوربین عکاسی دیجیتال تشکیل تصویر است.دوربین بدون لنز برای یک عکاس بی فایده است. لنز نور را از آنچه از طریق منظره یاب می بینید به یک نقطه کوچک (معمولا) 35 میلی متری در پشت فیلم، DSLR یا دوربین بدون آینه شما متمرکز می کند. اگر لنز را از دوربین خود بردارید، تنها نوع تصویری که می توانید تولید کنید نور سفید است. در نتیجه، یک لنز با کیفیت بالا میتواند به شما کمک کند حتی با یک دوربین متوسط، عکسهای عالی بگیرید.
فاصله کانونی لنز
فاصله کانونی اندازه گیری فاصله (بر حسب میلی متر) بین نقطه همگرایی لنز (مرکز کانونی) و سنسور ثبت کننده تصویر است. محدوده فاصله کانونی یک لنز با یک عدد بیان می شود و این عدد به شما می گوید که دوربین شما چه مقدار از صحنه را می تواند ثبت کند. اعداد کوچکتر زاویه دید وسیع تری دارند و بیشتر صحنه را نشان می دهند. اعداد بزرگتر زاویه دید باریک تری دارند و کمتر نشان می دهند.
اپرچر لنز
اپرچر میزان بزرگی دهانه ای است که به نور اجازه ورود می دهد، که در f-stop بیان می شود. F-stop غیر منطقی هستند، زیرا هر چه عدد بزرگتر باشد، دهانه کوچکتر است. به عنوان مثال، f/2.8 به دوربین دو برابر f4 و 16 برابر f11 نور وارد دوربین میکند. دیافراگم بر عمق میدان تأثیر میگذارد: دهانههای بزرگتر عمق میدان کمتری ایجاد میکنند، در حالی که دهانههای کوچکتر باعث میشود که تصویر بیشتر در فوکوس باشد.
لرزشگیر لنز
لرزشگیر لنز ابزاری است برای جلوگیری از لرزش لنز در زمانی عکاسی با دوربین روی دست انجام میشود.هدف از وجود یک لرزشگیر در ساختار لنز دوربین عکاسی دیجیتال ثابت نگه داشتن تصویر تشکیل شده بر روی سنسور است،لرزش لنز میتواند موجب تار شدن عکس شود.
نتیجه گیری
همانطور که در بررسی اجمالی ساختار دوربین عکاسی دیجیتال مشاهده کردید یک دوربین از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که شناخت کامل آنها میتواند بر تسلط بیشتر شما در کار با ابزارتان اثرگذار باشد
دیدگاهتان را بنویسید